Grattis Therese!



18 år!

Underbart!

Är helt överväldigad och fascinerad. Jag har lyckats knåpa ihop ett helt SO-arbete om religon på endast 3 långa intensiva timmar!!! Mina fingrar har nog aldrig flygit över tangenterna i sådan fart. Kändes helt fantastiskt att få det överstökat! Där försvann en stor tyngd från mina axlar. Nu kan jag andas lugnt igen!

Nu, en stor kopp te och mysa med skrutten.
Fan vad jag är bra.

In London right now!



Det är väl ingen som har missat? Kommer dyka upp lite här och var nu framöver. Skit kul! Känner på mig att det här kommer bli stort. Haha...

Gör din egen ansiktsmask!



Fixa skimrande hy med hjälp av vad du har i ditt skafferi och kylskåp. Enkelt, billigt och fritt från kemikalier! Före behandlingarna kan det vara bra att öppna porerna med ett ångbad. Håll huvudet över en skål med hett vatten. Ha en handduk över huvudet och sitt i tio minuter.

Rengöringsmjölk

Passar bra att tvätta ansikten med. Massera försiktigt i ett par minuter och skölj sedan bort med varmt vatten. Kan användas dagligen.
  • 2, 5 dl yoghurt
  • 2 msk finmald havre
  • 2 msk persilja
  • 2 tsk olivolja
  • 5 droppar eterisk olja av citron eller geranium
    Häll alla ingredienserna i en stor skål och mixa med en stavmixer. Klart.


    Fuktgivande ansiktsmask med persika
    Mosa fruktköttet av en persika och bland med 0.25 dl vatten, 1 tsk honung, en äggula och tre matskedar tistelolja. Lägg på ansiktet och låt sitta i 20 minuter.

  • Ansiktsmask med banan mot torr hy
    Mosa en banan. Bland i 4 matskedar smulade havregryn och 2 matskedar honung. Tillsätt eventuellt lite vatten för bättre konsisitens.

  • Avocadomask för torr hy
    Mosa en avokado och bland med lite olivolja. Lägg på ansiktet. De fleromättade fetterna gör underverk för hyn.

  • Ananasmask för oren hy
    Ananas är inte bara gott utan kan även motverka oren hy. Bara att mixa ananasen med en stavmixer och lägga på ansiktet.

  • Ansiktsmask mot förstorade porer
    Blanda honung, äggvita och citron. Smörj in ansiktet och låt stelna. Skölj med ljummet vatten..

  • Ansiktspeeling
    Låt 2 msk socker ligga i vatten en stund för att göra sockerkristallerna mindre och rundare. Häll av vattnet. Blanda ner 1 msk honung . Börja peela!


  • Blöta gator och gråa dagar

    Visste ni att förra året den 28 mars var det strålande solsken och 18 grader varmt. Frustrerande. Jag vill ha sommar nu! Är så less på blöta gator och gråa dagar. Ge oss ett slut på eländet! För det är väl fler än jag som vill ha sommar NU NU NU?

    Blev arbete den här helgen också. Har jobbat tre helger i rad nu. Men det är bara bra att det rullar in lite extra till april månad. Lillebror som fyller ett helt år den 25:e måste ju ha ett hejdundrans paket! Efter jobbet mötte jag upp mamma i city. Vi gick och köpte en present till Leons småpolare och efter det avnjöt vi en god middag. Sedan bar det av hem till Nynäs igen.

    Kvällen bestod inte av så mycket mer än så. Juste, släckte ni lamporna? Det gjorde vi. Tv:n och datorn fick dock stå på. Är det fusk? På tal om det tokgillar jag den nya designen av mjölkpaketen. Så balla! Lakritsmjölk någon? Skulle vara kul om dem fick fortsätta att vara svarta. Riktigt kul.


    Ett av ljusen i mörkret, min mamma! Här tillsammans med vår kisse Maximus.





     


    Kär i kärleken


    "Hemma-mys-framför-soffan-kväll"

    Gud vad skönt med helg! Känns fantastiskt. Ska försöka få någon lugnan ro i helgen och försöka ladda upp inför helvetes veckan som väntar på måndag. Får se hur det tar sig. Började lugnet redan ikväll med en mysig "hemma-mys-framför-soffan-kväll". Lets dance finalen spelade såklart på burken. Magnus är en värdig vinnare trots att jag hellre sett Laila Bagge med glasskon i högsta hugg. Magnus har haft en remarkabel utveckling under sin resa, men Laila dansar faktiskt bättre (enligt mig.)

    Imorgon väntar arbete så jag ska strax gå och krypa till sömns. Kanske slår på något avsnitt av OC innan jag slocknar. Låter lockande!

    Hörs imorgon :)
    Puss puss.

    Egoist

    Ready for school. Ska alldeles strax bege mig. Var tveksam på om jag skulle gå imorse. Har fortfarande ont i huvudet och så, men det är värt ett försök. Hej då!


    Lite egotrippade bilder innan jag kilar iväg!

    Gnällspik

    Hej hej hallå!
    Har en fruktansvärd huvudvärk. Är antagligen inte van med linserna ännu. De gör underverk men jag får ha tålamod och mjukstarta. Gick hem efter lunch för jag stod inte ut längre. De åkte ur direkt och världen blev oskarp. Det är nästan sjukt hur dåligt jag ser. Skäms. Var glada ni som har bra syn!

    Nu måste jag vrålplugga. Jag har biologiprov imorgon. Har inte läst igenom alla dessa sidor en enda gång, så nu gäller det att ligga i. Jag har ingen tid att förlora. Hoppas att huvudvärken lugnar ner sig. Jag känner mig verkligen skoltrött just nu. Det är hela tiden en massa andra saker jag vill göra, ta tag i och hitta på! Ta mig utomlands.

    Längtar så otroligt mycket efter sol och värme!
    Nu måste jag sätta igång. Håll tummarna.

    Puss!


    Trött och sliten

    Hej!
    Har precis ätit middag. Känner mig inge vidare. Har en mycket besvärlig mensvärk och känner mig allmänt trött i hela kroppen! Tänkte försöka piggna till med en dusch i lagom tid till "Den rätte för Rosing". En kopp te till hoppas jag ska göra susens. Ge mig ett piller eller något...

    Måste plugga också. Inge sugen alls! Fan.
    Puss

    Jag ser världen!!!

    -

    100 % måndag

    En alldeles ny måndag har anlänt men börjar nu lida mot sitt slut. Gick upp med tuppen och åkte med pappa ner till Nynäshamn. Lugn dag i skolan. Efter lunch stod skridskor ("skriller") på schemat. Jag och naida dumpade dock det och gick och gymmade istället. Ett litet tag iallafall... Och vi må kanske inte ha givit 100%, men iallafall bättre jobbat än att bara sitta på läktaren! När resten av klassen slutade åkte jag och brudarna tillbaka till skolan för vår alldeles egna syjunta. Kom ett snäpp längre på balklänningen. Ska bli otroligt spännande att se slutresultatet måste jag säga. Det ser lovande ut faktiskt!

    Tiden flyger iväg och det är dags för skönhetssömn. För länge sen egentligen. Imorgon ska jag äntligen få linser. Längtar! Kommer "se världen med helt nya ögon". Ser fram emot att se detaljer etc igen.

    Men först, sova! Godnatt :)

    Godkväll Sweden!

    Vi är mitt inne i helgen och våren fick vi på köpet. Kan det bli bättre? Sommaren kryper fram, jag längtar! Känns som att sol och värme är någonting efterlängtat och väl behövligt. Det har varit en lång, grå och trist vinter. Är inte så förtjust i den årstiden. Nu är det dags för sol och värme igen. Där med basta!

    Sitter hemma hos pappa. Ska strax lägga mig och tvångsläsa en bok. Antar att det är dags att börja, fastän den ska vara utläst inom orimlig tid. Det låter väl som en wild and crazy lördagkväll? Nej, men skön.Har tillbringat hela helgen inne i stan. Inga eskapader alls. Är nog bäst så med tanke på den stressiga vecka som jag har att vänta.

    Idag hade jag och Anton en galet lugn dag på jobbet. Tur att umgänget är trevligt annars hade jag nog somnat. Blir arbete nästa helg också. Cash cash! Ska bli så mysigt när uteserveringen börjar och det blir glassförsäljning i stora lass. Kan knappt bärga mig.

    Nu måste jag sätta fart. Läääääsaa!
    Puss & godnatt.


    Fullkomligt älskar färgen!

    Hope and Glory


    "ta tid för sig själv dag"

    Hej mina vänner!

    Haft en fantastisk dag. Började kl 8.10 och fick gå hem redan strax efter nio. Inte illa! Jag och mamma tog en tur ner på stan. Jag gjorde ett besök hos banken, och fyllde på min sminkväska. När tiden drog iväg mot lunchdags mötte vi upp syster-yster och begav oss för att äta thaimat. Min favorit! Dagen i övrigt har jag bara tagit lugnt. "Ta tid för sig själv dag", skulle man kunna sammanfatta den. Nu ska jag alldeles strax "pumpa svett". Tänkte lägga upp ett tufft träningspass dagen till ära.

    Sedan blir det te och Tv-tittande i massor. Bygglov, Såld på hus & Den rätte för Rosing.
    Sedan är det tack & godnatt!
    Love Sofie.

    Dessa söta skor har jag även hunnit klicka hem idag!

    Något som berör!



    Till minne av John Hron!

    Det är onsdag kväll, en av de allra sista dagarna av sommarlovet. John ska börja skolan på måndag, åttonde klass. Han bor i Kungälv med sina föräldrar. Fadern är invandrare från Tjeckoslovakien. Johns stora intresse är kanot, och i juli har han varit i Oxelösund och tävlat i ungdoms-SM och fått bronsmedalj.


    Innan sommarlovet är slut har John och en kamrat beslutat att tälta ute vid Ingetorpssjön, ett populärt tillhåll för traktens ungdomar. Johns mor skjutsar dem ut och hon känner sig lite orolig. Sjön ligger åtta kilometer från hemmet. Pojkarna tycker hon är sjåpig. Det är ju så pojkar tycker om oroliga mammor. När hon släppt av dem följer de stigen till klippudden vid den södra änden av sjön.
    Det är där de ska campa.


    Det är någon gång mellan åtta och nio på kvällen. Pojkarna reser tältet och tänder sedan en eld vid stranden. De ska grilla korv.


    Ingen av dem vet att det här är John sista kväll i livet. De sitter och pratar och har roligt. Vad pratar de om? Sommaren som gått? Musik? Kanot? Flickor? Mopeder? Skolan som ska börja?


    Mordet


    Det är elden som lockar till sig Johns mördare.

    Fyra ungdomar, två artonåringar, en sjuttonåring och en femtonåring, alla skinnhuvuden och nazister, har också sökt sig till sjön, till en annan udde.


    De har laddat upp rejält med öl och sprit. De skriker över till John och hans kamrat, men får inget svar. De beslutar sig för att se efter vilka som är borta vid elden. Kanske kan det bli en rolig kväll. Där kan ju finnas någon att bråka med.


    Femtonåringen sänds iväg som spanare. Han blir förtjust: en av pojkarna vid elden är John Hron, en pojke han inte gillar. Han har under läsåret bråkat med John och mobbat och slagit honom i skolan, till och med hotat att döda honom. I skolan går han under namnet Rambo.


    Ingen kan säga varför han bråkat med John, kanske beror det på att han, till skillnad från andra elever, inte varit tillräckligt undergiven. John är visserligen lång, över 180 cm, och kraftig, nästan 70 kg, men nu har Rambo uppbackning.


    Femtonåringen återvänder till sina kamrater och meddelar att han hittat en tönt och idioten Hron vid elden. Han vill att alla ska följa med och ge John stryk, ja, han föreslår till och med att man ska slå ihjäl honom.


    De andra vill dricka ett tag till, och det kan de lugnt göra. Stigen från pojkarnas tältplats tillbaka till vägen går nämligen förbi den plats där de just nu sitter och dricker. Mellan halv elva och elva klampar alla fyra in hos John och hans kamrat.
    Misshandeln inleds omedelbart. En av artonåringarna kastar en flaska i huvudet på John, och börjar slå och sparka på honom. Han faller omkull.


    John ska säga att han älskar nazister. Han vägrar och får stryk tills han gör som han är tillsagd. Han får mer sparkar ändå, kanske för att han tidigare uppenbarligen ljugit och sagt att han inte gillar nazister.


    Femtonåringen tar vid och ger John flera sparkar, varav en mycket hård träffar John i bakhuvudet. Vid det här laget är John skräckslagen. Åtminstone tre i gänget attackerar honom, ofta utan någon som helst förvarning, också bakifrån. Hans ögon är enligt en av de åtalade vidöppna som klot, och han kan inte fokusera sin blick. Den irrar oupphörligt fram och tillbaka.


    Han darrar och sitter till slut på huk med huvudet i sina händer för att i möjligaste mån skydda sig mot mer sparkar och slag. Det hindrar inte att han får mer. Han får en våldsam hoppspark, sparkar i sidan och mot huvudet. Gång på gång faller han omkull av de våldsamma sparkarna. Någon slår honom med brinnande ved i nacken. Någon knuffar omkull honom i elden. De tänder eld på pojkarnas tält. De stjäl och förstör deras saker. John och kamraten ber att få gå hem, men det får de inte. I stället fortsätter man att misshandla John med sparkar och slag. Till slut blir han liggande. Hans ansikte är blodigt och svullet.


    Bilden av vad som händer under de ohyggliga timmarna är oklar. Mördarna minns inte, eller vill inte minnas, så mycket under polisförhöret. De skyller på varandra.


    Ibland gör de uppehåll i tortyren. De ber hycklande om ursäkt, säger att sparkar och slag varit misstag, bjuder John på öl och anslår försonliga tongångar. Ingenting tycks dock kunna hejda nya utbrott av våld. Det räcker inte att John mot allt vad han tror på har sagt att han gillar nazister. Han måste ha mer stryk ändå. Det är katternas lek med råttan, och de njuter av hans ångest och rädsla. Det är en berusande känsla för dem att så totalt ha en pojke som skakar av skräck i sitt våld.
    Efter en sista uppblossande misshandel kastar de honom i sjön.
    John kvicknar till och simmar utåt. Han har ont, han är omtöcknad och rädd, men han är en duktig simmare. Ganska snart upptäcker skinnhuvudena att det inte var så bra att kasta i John. De kan ju inte slå honom. De skriker åt honom, kräver att han ska komma tillbaka, men han svarar inte, håller sig kvar ute på sjön i en kvart. Någon kommer på att tvinga kamraten att ropa att han kommer att få stryk i Johns ställe om han inte återvänder. Livrädd som han är gör han så. Han ropar på John och vädjar att han ska komma tillbaka, och John svarar på hans rop.


    Uppgifterna om vad som nu händer är osäkra, och klaras aldrig riktigt ut under polisförhören. Det enda man vet är att en av artonåringarna och sjuttonåringen nu går och att de tar Johns vettskrämde kamrat med sig.


    Det är just i det ögonblicket John fattar ett ödesdigert beslut: han vänder åter in mot land. Är det av oro för kamraten? Tror han att alla kommer att gå, eller tror han att bödlarna inte ska slå honom mer? Han har ont och han är rädd, men han förstår inte vidden av det hat hans bödlar känner. Han är bara fjorton år.


    Vi kan inte veta hur John tänker i det ögonblick han börjar simma in mot stranden, men hans beslut får ohyggliga konsekvenser för honom.


    Femtonåringen och en av artonåringarna står och väntar. Det är de två som varit mest aktiva under misshandeln, och de har hat kvar så det räcker. Misshandeln tar fart med ny målmedvetenhet och effektivitet, och nu finns ingen flykt. Ett knytnävsslag mot ansiktet fäller John till marken. Han ramlar baklänges, och slår i huvudet i klippan. Han släpas över till en gräsplätt. De båda mördarna vill göra det bekvämt för sig när de ska sparka honom. Hårda, hårda sparkar träffar hans huvud, men han värjer sig nu inte längre med sina armar.


    Bödlarna ser att John rör sig, men han skriker inte, han bara vrider sig i plågor, mumlar något de inte kan förstå. Nu är katt- och råttaleken slut. Det roliga är över. Mördarna är nöjda och lyfter, släpar och rullar John till strandkanten och sparkar i honom. Strax innan han ramlar i hör de honom åter mumla någonting.


    Den här gången märker John knappast att han är i vattnet. Han drunknar och sjunker sakta mot sjöns botten. De båda mördarna står kvar och rullar en cigarett. Ingen av dem lyfter ett finger fastän de förstår att John håller på att dö.


    Mördarna vänder ryggen åt den fruktansvärda scenen och ansluter sig till de andra. En av dem berättar att John sjönk som en sten, när de kastade i honom andra gången. Bödlarna drar sig hemåt och lägger sig. Johns kamrat får lift med en bil, kommer hem och slår larm.


    Bara några timmar efter att Johns mor skjutsat ut honom till Ingetorpssjön ligger han död på sjöns botten, misshandlad till oigenkännlighet.


    Mordet skedde 1995 ( augusti ) och i Januari 2001 släpptes den av mördarna som fått längst straff. Han är idag 27 år och en fri man. Straffet för honom var 8 år (släpptes fri efter 6 år) och för de tre andra blev det 10 månader, 4 månader och en frikändes helt.


    1998 skändades Johns grav, någon drog loss gravstenen med hjälp av linor och en bil. Sedan sparkades lyktor och blommor sönder. Någon bestämde sig för att föräldrarna inte lidit nog.


          John avliden efter misshandeln.

    Jag finner inga ord! Upplev dagen. Ta vara på dem du älskar och förändra samhället. NU!

    Efter denna tragiska händelse skrev Uno Svenningson låten "Under ytan" till Johns minne. De bodde i samma kvarter och Uno ville hedra John som bara blev 14 år gammal...

     



    "Det skrattas och det skålas

    Men slutar snart i kaos

    Någon sparkar och slår en stackare där

    Som är helt utan chans

    Jag ser att ingen verkar bry sig

    Och inte heller jag

    Rädslan är för stor och stark

    För att göra något alls"


    Under ytan


    Vilken härlig dag!

    Vilken underbar morgon. Vaknade vid 9 och var konstigt nog utvilad. Har redan hunnit göra massa saker. Ätit frukost, tittat på syrrans nya lägenhet, fikat, diggat melodifestival låtarna, målat naglarna och pluggat lite. Vad mycket man missar när man sover bort dagen! Ska strax bege mig ut på en powerwalk & sedan storstäda mitt rum. Känns som att det kommer bli en bra dag.

    Ha det fint :)

    Mardrömmar

    Gokväll bloggen!
    Har precis varvat ner med en kopp te efter kvällens stora fiasko. Melodifestivalen. Helt sjukt. Höll på att spy av nervositet när titttarrösterna delades ut och grät efteråt. Hahaha! Men nu är jag lugn. Jag är en Schlager-fantast helt enkelt.

    Har varit en lång dag. Började jobbet kl:10.30, vilket betyder tidig uppgång. Lagom lång dag med catering och trevligt sällskap. Efter avklarad arbetsdag mötte jag upp mamma och Leon i city för att ta en sväng till NK. Leon behövde någonting snyggt till hans fotografering på torsdag. Vi hittade en jättesöt skjorta från Tommy hilfiger. Han kommer lysa bland alla blixtrar!

    För min egen del blev det en enkel, snygg och svart jacka som kommer användas flitigt i vår. Blev även ett par simpla pärlörhängen. Mina försvann av någon mystiskt anledning.

    Nehepp, dags att krypa till sömns.
    Sköt om er. Puss

    PS: Jag kommer drömma mardrömmar om schlagern inatt...

    UPPRÖRD!!!

    Jag finner inga ord. Ordet PINSAMT kanske passar?

    Impossible




    Min vinnare av årets melodifestival, Måns Zelmerlöw, har kommit ut med sin nya skiva. Här är en av de fantastiska låtar som skivan innehåller. Han är helt otrolig! Det är så självklart när han tar ton. Allt faller på plats. Han är underbar! Impossible, min nya favorit!

    Ta mig här ifrån!

    Sitter i skolan och håller på att dö av tristess. Känns som att jag håller på att bli sjuk. Ta mig till ett varmt land!

    nelly äger


    Så JÄDRA fin klänning! Gör mig glad?

    Söndag

    Sitter här i mitt nystädade rum och har ångest över att det är måndag redan imorgon. Måste helgerna gå så fort? Har iallafall haft en mysig helg. Fredagen spenderade jag hemma hos Maria med jordgubbar, vindruvor och Lets dance. På lördagen kickade jag igång dagen med en lång och härlig powerwalk ute på Ahlhagen. Senare på kvällen bar det av hem till Magda för tjejkväll med tårtbak, busringningar och övernattning. Riktigt mysigt!

    Idag har jag inte gjort någonting speciellt. Agerade försäljare med Maria och Magdas sällskap. Vi gick runt och knackade dörr & sålde kakor och pins. (Klassresan väntar). Después gjorde jag ett litet ryck i  mitt rum som såg ut som ett bombnedslag. Nu sitter jag bara och tar det lugnt. Ska börja planera min lektion jag ska hålla på idrotten imorgon. Önska mig lycka till. Nu är det bara börja skissa och planera!

    Puss Sofie


    Hej alla bloggers!

    Har känt mig hängig och allmänt trött i flera dagar nu. Funderar över om jag kanske kan lida av sömnbrist, eller så kankse jag håller på att bli sjuk. Hoppas verkligen inte det. Veckan har gått i en rasande fart. Har varit på ansiktsbehandling, sovit hos daddy i stan och så har det varit volleybolltunering. Det är fredag redan imorgon. Längtaaar! Helger är alltid uppskattade. Nu ska jag gå och pussa på lillebror.

    Sköt om er.

    Look at me


    Efter Darins framträdande i Melodifestivalen i lördags blev jag helt såld. Har aldrig varit förtjust i honom tidigare. Med framträdandet av "Se på mig" fick han mig på fall. Dessutom får han min fantasi att fladdra iväg efter en annan skönhet!

    Ge tid till familjen!

    Och så var skolan igång och det är åter kväll. Snart ska inväntan av den nya morgonen börja, men först lite uppmärksamhet till bloggen. Har precis målat naglarna. Lyssnar på melodifestivalbidragen och skriver för tillfället ett blogginlägg. Spännande. Dagen har varit helt okej. Har inte varit speciellt ansträngande i skolan. Kom dock inte hem förän klockan 5 pga mitt lilla "balprojekt". Bra blir det, och sällskapet är riktigt trevligt så det gör absolut ingenting.

    När jag väl klivit in innanför dörren så ägnade jag all min tid åt mamma och lillebror. Kändes som att jag inte träffat dem på evigheter efter alla mina äventyr i stora staden under de senaste dagarna. Mysigt var det att träffa dem igen. Påtal om äventyr i stora staden. Får inte glömma att nämna den ljuvliga brunshen på Clarion Hotel igår i sällskap av pappa och Malin. Suveränt gott! Ska man verkligen ta och unna sig emellan åt. Underbart.

    Over and out!


    Detta rosa lilla kamerafodral fick jag av mamma idag. Hon hade vunnit det på en modeblogg och var söt att ge det till mig! Till sommaren har jag funderat på att införskaffa mig en laptop. Skulle det inte vara perfekt med detta matchande fodral till? Dock vill jag isåfall ha det i svart med tanke på att min dator ska vara i rosa! Kan bli bra. Fodralen är i märket Krussel.

    Godmorgon

    Vaknade för en stund sedan av solens starka sken i ansiktet. Det var länge sen! Får se vart dagen leder mig. Hittar väl på någonting här inom stockholmsområdet innan det bär av hem till Nynäs igen.

    Vi hörs!

    RSS 2.0