Livet är underbart!

Saker händer hela tiden. Inget märkvärdigt utan vardagliga aktiviteter som fyller schemat och suger ur mig all min energi. När jag har många järn i elden och känner mig stressad blir jag ofta känslosam. Pga detta, en begravning och en föreläsning senaste veckan skulle jag vilja påstå att jag fått en ny syn på livet. Att höra en prästs heliga ord om hur "livet är en gåva" gick mig rakt in i hjärtat. Det är så sällan vi stannar upp, super in luften och känner glädjen av nuet- av att leva- av att uppskatta livet och sina nära och kära. Varje möte är så himla viktigt. Att bemöta, respektera och uppskatta.

För mig är det viktigt att man släpper in människor i sitt liv. Jag själv skulle beskriva mig som en väldigt öppen person, och föredrar när folk i min omgivning bjuder in en i sina liv. Det ger oss en ärlig chans att ta lärdom av varandra och kunna ge hänsyn och sympati för en annan människa. En nyckel till den sociala kompitensen! Njut av att få ge dina nära kärlek och omtanke. Ta vara på varje minut, varje dag - ditt liv!

Idag fick vi i skolan besök av en man vid namnet Tobias Rawet.
Rawet är jude och upplevde i sina tidiga år andra världskriget och alla dess hemskheter, såsom koncentrationsläger, hunger, döden, misshandel, barnarbete etc. Att ha fört ett samtal tillsammans med någon som upplevt allt det där som du så länge fått inprintat i ditt huvud - Allt det hemska, alla bilder, alla filmer, alla långa texter i läroböckerna- gav mig plötsligt en helt ny bild, på allt. På kriget, på historian, på männsikan, på samhället, på världen och på livet. 

Rawet stod hos oss här idag, men för några år sedan var han där. Han är verkligen en man med skinn på näsan. En man som upplevt något fruktansvärt, men lärt sig att uppskatta livet och utnyttja sin historia på bästa sätt - genom att dela med sig av händelsen. Att han föreläste för oss idag var ett mirakel med tanke på vilka förutsättningar han en gång hade. Han hade tur! Turen att få leva detta underbara liv.

Tack för att jag får leva!



God tisdag!


Sofie blir designer

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!


Början på ett slut

Morsning korsning! Hoppas att allt är bra med er. Idag har det varit som en måndag för mig då jag inte varit i skolan någonting denna vecka. Har inte mått så bra och har därför valt att stanna hemma! Men idag var jag tillbaka och allt är i sin ordning igen. Alldeles strax ska jag knalla iväg och hämta lillgrodan på dagis! Sedan ska jag träna, äta, svida om och bege mig upp till ishallen för att skåda ett par klasskompisar spela hockeymatch. Inatt får jag sällskap i min stora säng, det gillar vi. 

Puss och kram


Vänner värda guld






(bilder från år 2008)

Sanna vänner i vått och torrt:
Jennifer Hultberg, Naida Causevic, Maria Stråhle, Sofia Ljung, Vera Boman & Magda Odenstig


Bortbjuden på middag

Hej gott folk! Ikväll vankas det middag hemma hos farmor och farfar. Var väldigt länge sedan jag var där sist. Ska bli mycket trevligt. Vi ska prata om begravningen jag och min syster ska sjunga på senare denna månad. När jag kommer hem ska jag testa min nya tandblekningen som just damp ner i brevlådan. Otroligt spännande!


Frugan hemma

Det är lördag! Jag har i stort sett jobbat ikapp hela veckan, så ikväll blir det grand finale på lovet! Frugan är äntligen hemma från Norrland, så ikväll är hela gänget samlat första gången sedan länge. Mysigt värre. Kvällen kommer bli oslagbar. Såhär ser jag ut:



Trevlig kväll!


Sportlov

Hej kompisar! Det är lov och jag njuter av varje sekund. I söndags hade jag och tjejerna "One tree hill-maraton" hemma hos en vän där en även vankades övernattning. Inte direkt någonting ovanligt att jag somnar först av alla. Igår hände inte speciellt mycket. Tränade, handlade och åt thai till lunch med mamma, tränade lite till och färgade håret.

Nu sitter jag här, med slinghätta i håret och känner mig allmänt söt... Snart jag ska fixa iordning lite lunch och sedan ska jag bege mig mot simhallen och simma en timme. Imorgon är det jobb jobb jobb hela dagen. Kommande dagar även så. Hör av mig snart igen!

Ha det bra. Puss


Bild från i somras


RSS 2.0