Borta bra, hemma bäst!

Vi klev av på fastlandet och så var vi hemma igen, i Nynäshamn. Vårt hem. Det var med blandade känslor vi lämnade vackra Gotland idag. Vi har haft en otroligt mysig, trevlig och händelserik resa. Förutom smutsiga kläder har vi massvis med minnen i bagaget som vi ska bära med oss förevigt. Inget kunde ha blivit bättre. Vi har grillat korv, gått tipspromenad, varit på stranden, varit på Boda Borg, suttit vid en lägereld i solnedgången, busat i natten och solat i Visby m.m. Det har varit perfekt. Resan sparkades igång när föräldrarna lös upp det gråa och trista vädret vid terminalen med deras tryckna t-shirts. "Bångstyriga 9B" på en gul t-shirt med blå text. Vi blev överlyckliga för deras angagemang och vi insåg att nu är de det sista vi gör tillsammans. När vi kom fram till Gotland och Visby införskaffade vi svenska flaggor och satte på bilarna. På det sättet åkte vi kungligt genom Gotland och drog till oss mycket uppmärksamhet. Vi ägde helt enkelt Gotland!

Fortsättning följer...

Nu har jag många timmars sömn att ta igen. Godnatt! :)


Ändrade planer

       
    
Med önskemål från bandet har jag nu bytt låt till showen. Jag kommer istället att framföra en av mina favvolåtar, Desperado!

Fybubblan vad härligt

Fybubblan vad solen var på bra humör idag! Jag gillar det skarpt. Känns så ruggigt trist att behöva sitta inne i ett klassrum där luften är som en tjock dimma. Men vi överlever. Det är kort vecka, så vi ska inte klaga. Har haft en otroligt lugn dag. Har haft tre lektioner, elevråd, solat en hel del och haft syjunta under eftermiddagen. Har lyckats bättra på brännan yttligare ett snäpp. Hon är på gång, den där Sofie. Efter syjuntan slog jag följe med mina trogna vänner Naida och Magda ner till Nynäshamns lovande centrum. Vi är på jakt efter bh:ar med möjlighet för djup rygg. Är galet nyfiken på om sådana där, ni vet, silikon-klistra-på funkar på mina tuttisar. Någon som har testat förut? Är de verklien så bra som det påstås?

När jag kom hem stupade jag i soffan med cosmo på näsan. Har faktiskt aldrig somnat med en bok eller tidning på näsan förut. Det var en häftig känsla. Magisk. Som norpat direkt ur en film. Jag kanske är påväg att bli skådespelerska?

Humorn är på topp idag känner jag...
Nu räcker det, godnatt :)

Här kommer sommaren...

Hallå bloggen!
Det är söndag och solen skiner. Imorgon är det måndag, då är det syjunta. På tisdag är det tisdag, då ska jag shoppa och gå på ansiktsbehandling. På onsdag är det onsdag, då har jag massa nationella prov. På torsdag är det torsdag, då åker jag på KLASSRESA! Till Gotland bär det av, och det är en efterlängtad och välbehövlig resa. Ska bli kanonmysigt! Åker på torsdag morgon och kommer hem lördag kväll. Lagom. Skönt att man hinner landa under söndagen innan showveckan som går av stapeln på måndag morgonen.

Idag har jag tagit lugnt. Sov ut riktigt ordentligt vilket det kändes som jag inte gjort på år och dagar. Försökte ta tag i lite plugg men misslyckades. Greps av panik eftersom jag fortfarande har en massa saker att fixa inför balen. Gick ut och solade istället. Tog det lugnt. Kopplade bort allt.

Nu är min midsommar planerad. Jag åker till Gotland igen, men denna gång i sällskap av min vän Ida Öhlander och hennes familj. Känns helrätt att tillbringa min favorit helg tillsammans med Ida. Vi har mycket att ta igen, hon och jag! Längtar.

Nu är det nog dags att plugga lite.
Kisses


Ida Öhlander


Viljan att resa


Verdon

Tisdag

Hej alla vänner och bekanta!
Det är tisdag men redan "slutet" på veckan. Underbart. Har några skolarbeten att göra nu under långhelgen, men ska även hinna jobba och ha lite ledigt. Pluggade som en galning igårkväll inför dagens svenskprov. Kändes bra så det var värt mödan. Imorgon skriver jag mitt sista matteprov i Viaskolan. Är skapligt nervös då det hänger på om jag höjer mig. Har varit showträning under eftermiddagen. Tror det blir riktigt bra faktiskt! Ett jädra ös. Har börjar fundera kring vad jag ska ha på mig. Det ska vara Alcazar- och åttiotalsinspirerat (se bilden nedan). Har pratat ihop mig med mina söta små dansare och ska antagligen träna med dem nu under helgen. Ska bli kul att se vad de har lyckats knåpa ihop!

Imorgon är det som sagt matteprov och även nationella prov, kemi - labration. Blir tidig lunch eftersom helvetes lunken väntar på eftermiddagen. Ska kuta som ett as. Sista gången!

Nu måste jag trycka in lite funktioner i min lama hjärna.
Puss, kram & nyp i stjärten!


Alcazar på Rix FM festivalen i Kunsträdgården (fredags)


Av alla idioter står du först i kön


Fredag Lördag Söndag

Hej bloggen!
Nu var det ett tag sedan sist, än en gång... Vad dålig jag är! Hoppas att ni står ut med mig och min tråkiga blogg.
Jag mår bra. Mitt liv rullar på men jag är mer skoltrött än någonsin. Men det är verkligen inte lång tid kvar nu... Kortvecka nu och nästa vecka åker jag och mina älskade classmates till Gotland. När vi kommer hem har vi en hel vecka med uppträdanden på folkets hus! Veckan efter det är det bal och skolavslutning. Hjälp.

Fredagen var vår sista riktiga skolfredag. Vi bestämde att tjejerna skulle bära klänning och grabbarna skjorta dagen till ära. Efter skoldagens slut drog jag och tjejerna till Kungsträdgården och RIX FM festivalen som gått av stapeln. Vi hade jättebra platser och var på topp hela kvällen! Riktigt bra stämning, artister och väder. Kunde inte blivit en mer lyckad kväll. Natten spenderade jag hemma hos fadern eftersom jag på lördagmorgonen skulle upp och arbeta. Började redan klockan nio vilket ledde till en kort natt med lite sömn. Hade behövt mer med tanke på att vi hade en minst sagt hektisk dag. Massa folk! Visste knappt in eller ut på eftermiddagen. När jag äntligen kom hem gjorde jag mig iordning och mötte upp tjejerna för att tillsammans se på hur vårt älskade land och kära Malena blir förnedrade. Det är faktisk skandal. Allt! Tycker inte att vi borde ställa upp på den där tävlingen längre. Men aja, man kanske ska röra bakdelen mot gränsen nästa år då... Lyckas de bräcka Moscow?

Blev ingen sovmorgon imorse heller. Var i skolan (JA) vid niotiden, där min underbara syslöjdslärare och mina kära "sy-junte- polare" väntade. Tiden börjar dra ihop sig med balklänningarna så vi bestämde en extra tid. Efter syjuntan tog jag sällskap med min trogna barndomsvän hem till henne. Vi lade oss på hennes altan och njöt av solen och sommarn som är på ingång. Underbart! Med tanke på att både hennes familj och hennes hus är som ett ex-andra hem/familj för mig vällde det över med massa gamla goa minnen! Saknat det. Det var skönt att vara tillbaka.

När klockan närmade sig två gick vi hem till min svensklärare för ett möte med fika och återigen, SOL! Vi satt i en evighet med bullar och saft och en sol som gassade. Jag fick lite färg och vi fattade massa bra beslut! Efteråt knatade vi tillbaka hem till vännen där det bjöds på middag i det gamla huset. Mysigt värre!

Nu ska jag lägga mig i sängen och plugga lite Strindberg.
Sköt om er!



Vart är du?

Jag blir galen... Folk i min omgivning frågar mig minst en gång varje dag om hur det går med mitt kärleksliv! -Har du hittat någon än? -När ska du bli kär? -Hur länge hade du tänkt att vara singel? -Hur gåre för dig med boys'n då? Bla bla bla. Jag blir tokig. Hade det funnits någon hade jag väl inte stått och hängt läpp såfort ni tar upp ordet kärlek? :) Jag har ingen aning om vad det beror på. Antagligen letar jag på fel ställen, efter fel personer eller så är jag kräsen. Jag vet inte. Eller så uppenbart suger jag på att ragga, haha. Who knows ;) Men min dag kommer nog också!

Låt mig vara :)

Att sakna


Ellen Karlsson, Josefine Johansson, Sofie Ödmark & Linda Ahlberg

Reklam för syster



http://www.lifebyemily.devote.se/

Soffpotatis

Hej alla monsterdiggare!
Har precis smällt i mig tok för mycket chips och känner mig helt uppsvälld... Blä.
Denna fredag började med idrott där en stor skinnflisa "rymde" från min högra stortå (lägg märke till detaljerna). Satan vad ont det gjorde! Blod, svett och tårar! Resten av dagen rullade på haltande. När dagen var avslutad tog jag följe med Naida. Vi gick på "cancer möte" på ungdoms.m och blev bittra damer, emedan vi där blev illa tillmötesgående av en otrevlig barnmorska. Hej då. GRRR! 

Ska snart mysa ner mig i soffan igen. Blir hockey eller talang. En del onyttigheter lär det också bli. Hör till efter en lång vecka utan sött och salt. Det blir jobb hela helgen för min del. Så det gäller att vara allert.

Sköt om er!


Jag och Josefine på Nordiska museet i onsdags!

This is me

Jag och mitt fullständiga namn är Sofie Helena Ödmark
Jag bor och är uppvuxen i Nynäshamn

Jag blir 16 år i juni

Jag är brunögd och brunett

Jag är 1.58 cm kort

Jag hyser största delen av min kärlek till familjen (mamma, pappa, syster, bror, ex-styvfar)

Jag har ett självförtroende som svajar

Mitt drömresemål är Karibien

Jag arbetar på en italiensk delikatessbutik/café/restaurang på Södermalm

Jag lever för kärleken

Jag tror på liv efter döden

Mina största rädslor i livet är att få cancer och att inte kunna få barn

Jag har två katter som heter Maximus och Noblesse

Jag skulle kunna dö för min barndomsvän, Jennifer

Jag uppskattar mina vänner betydligt mer än vad jag visar

Jag inspireras lätt av människor. Mitt liv är överfullt av förebilder (på gott och ont)

Jag blir imponerad av dig om du älskar det du gör och gör det jävligt bra.

Jag blir avundsjuk på naturlig skönhet

Jag har endast haft ett seriöst förhållande!

Jag har varit singel i 4 år och 1 månad av mitt sextonåriga liv. (komiskt)

Jag faller för män med charm som tar ansvar
Jag är svag för stora och manliga händer

Jag har en man i mitt liv som vinner över alla andra män. Han heter Leon och är min bror.

Jag önskar jag kunde förmedla mina känslor genom konst

Jag vill arbeta som en multi-begåvad:
Journalist (inom skönhet) och sedan ta över tidningen som chefredaktör
Eller...
Musikalartist
Eller...
Egen företagare spa/gym (utbildad hudterapeut och personlig tränare)

Jag strävar efter att vara en inspirationskälla för andra och sprida glädje i min omgivning

Efter gymnasiet skulle jag vilja åka utomlands och arbeta som turistledare i ett år (för solen och nöjets skull)

När jag kommer hem vill jag leva rikt i en lägenhet på söder samtidigt som jag studerar på Journalisthögskolan. (haha)

Och sist men inte minst.

Mitt mål är att en dag skaffa två gosiga ungar tillsammans med en man som älskar mig för den jag är.



Vill ni veta något mer?


RSS 2.0